onsdag 20 juni 2018

Mörker!





Inte så illa som rubriken låter.
Vi har bytt rullgardiner. Från bruna, tunna original till svarta, mörkläggande.
Efter en rust av dotterns rum blev en svart rullgardin över. Vi slaktade den, mätte och klippte till för att sedan klistra fast den på befintliga gardinstänger (Räckte till 2 småfönster). I går köpte vi en bred rullgardin på JYSK och bytte tyg i fram- och bakfönstret. Den gardinen är silvrig på utsidan och borde stoppa en del värme!
Före - 90-talsbrunt med stort ljusinsläpp

Efter - kolsvart
Grejen med att byta rullgardiner var dels att den fram börjat spricka nere vid "pinnen", att vi vill ha mörkare/svalare i vagnen och få bort gliporna på sidorna. De nya gardinerna är så breda som det går på stången 2-4 cm bredare än de gamla), det gör att de täcker ut över fönsterfodret och minskar risken för för tidigt uppvaknande och att gardinerna bleks..

Det var enkelt att mäta, klippa och klistra (med mattejp) de nya tyget - förutom på en av de stora gardinerna... Vi monterade tyget precis som på de andra men den gick inte att dra ner då. Efter att vi vridit och vänt på både stänger, tyg och fästen insåg vi att den rullgardinen varit rullad "utoin" på orginalet, så när vi rullade den åt "fel" håll blev det rätt ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar