tisdag 29 juli 2014

Semester 2014 - Falun

Stopp nr 2 gjordes i Falun och på Lugnets camping.

 
Målet med att stanna i Falun var att besöka ett av våra Världsarv - Falu gruva, något som vi har pratat om att göra i 11 år ... "Det är ju så nära" "Vi kan åka nå'n lördag över da'n" är några av argumenten till att vi aldrig har planerat in besöket och kommit i väg. Men nu så!

Campingen ligger vid skidstadion, sportcentrumet och högskolan. Det är nära till centrum (en långpromenad ungefär) och det finns köpcentrum med MAXI ICA i närheten. Trots att campingen ligger mitt i "sportsmeten" så är den lummig med träd och buskar runt campingtomterna och servicebyggnaderna. 
Efter att ha besökt det toppstädade Eskilstuna, så upplevde vi servicebyggnaderna på Lugnet som lite ostädade ... Kan bero på att toaletterna ligger längst in, så att man måste passera duschbåsen på väg dit. Det dras in ganska mycket sand ... 

Besöket i och vid gruvan var bra och hela familjen är nöjda. Vi valde att gå en barn- & familjeguidning i gruvan. Den tog ca 1 timme och var bra, barnen stod i centrum och vi föräldrar sög åt oss av berättelserna! Denna guidning är aningen kortare, både till längd i meter och tid, än den "ordinarie" visningen. Jag, som gått den "vanliga" ett par gånger tidigare saknade bara julgranen och kungaautograferna. Årtalen klarade jag mig bra utan ;-) 

Efter två dygn i Falun styrde vi kosan norrut och avslutade veckan med en helg hos kusiner i Edsbyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar