onsdag 5 augusti 2015

Semester i Dalarna



När det blev dags för årets semester styrde vi åter kosan mot Dalarna. Denna gång åkte vi längre än till Leksand. Vårt mål var Våmåbadets camping i Våmhus, ca 2 mil norr om Mora.
Våmåbadet är en liten camping som ligger precis vid Orsasjöns strand. Det finns ca 30 elplatser där några ligger precis vid stranden. Servicebyggnaden är inte stor men den är fräsch och välstädad. Det finns gästkök och tvättstuga. Till duscharna behövs polletter, de kostar 5:- och ger 3,5 minuters dusch.
Vi hade några sköna, lugna dagar i Våmhus. Vår enda plan med resan var att besöka Orsa björnpark och det gjorde vi den enda dag vädret var bra!
Björnparken var intressant med alla björnar och bra, interaktiva och lärorika utställningar, men jag måste säga att jag föredrar Järvzoo. Vet inte varför... Kanske för att de har fler djur- och fågelarter och för att jag har sett alla djur när jag varit där. I björnparken såg vi inte röken av lo och järv och vargen skymtade vi bara som hastigast när vi var på väg därifrån...
Utsikt över Orsasjön

Precis som förra året avslutade vi semesterveckan i Edsbyn hos kusiner och kusinbarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar